+
Bezárás Menü
0°C
2020. szeptember 25.
Eufrozina, Kende
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

#bonyhadosszetart - jótékonysági adománygyűjtés
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2019-es évről

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

A bonyhádi képzőművészeti kör tagjainak nyílt kiállítása Pécsett

Megnyílt, és augusztus végéig megtekinthető a hetvenéves Bonyhádi Képzőművészeti Kör felnőtt alkotóinak kiállítása a pécsi Gebauer Galériában. A csoportot idestova negyven éve, 1970 óta Kovács Ferenc művész-tanár vezeti. Foglalkozásaikat keddenként tartják. Érkeznek résztvevők – Bonyhádon kívül – Tevelről, Györéből, Hidasról, Szekszárdról és Tolnáról is. Munkáikat szívesen bemutatják. Alkalomadtán alkotótáborokat is szerveznek. A mostani július 8-án kezdődik, Tevelen.

Kovács tanár úr nemcsak a manuális mozzanatok és a technikai rutin elsajátításában segít. Művész látás- és gondolkodásmód kialakítására is ösztönöz. 

Azt szeretném, ha a tanulmánykészítéstől eljutnának a képzelet vezérelte alkotásig – hangsúlyozza. – S ekkor már egy tájkép is jóval több, mint egyszerű természetutánzat.

A pécsi kiállításon, a bonyhádi kör tizenhét tagjának harminckét festménye látható. A Tolna megyei Prima-díjas Kovács Ferenc biztos kézzel válogat. Megfordult már néhány tárlaton. Az első önálló kiállítása 1960-ban volt Nagydorogon.

Forrás: Teol.hu

 

Vissza