+
Bezárás Menü
0°C
2022. augusztus 19.
Huba
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

2021. évi adóváltozások
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

A diákok jövőjét szolgálja az iskola példás szerepvállalása

Önként jelentkező hetedikes tanulók mutatták be a DSD nyelvvizsga úgynevezett Pilotprojekt részét a nyolcadikos diákok számára a BÁI Vörösmarty Mihály Általános Iskolában.

Mindezt Szabó Anna Lili, Sánta Dalma és Deér Erzsébet a pécsi Koch Valéria Általános Iskolából érkezett vizsgaelnök: Flodung János előtt tette, aki – természetesen német nyelven – mindjárt hasznos információkkal, tanácsokkal látta el a tanulókat. A megszívlelendő, praktikus információk arra irányultak, hogy a fiatalok még könnyebben vegyék az akadályokat a jövőben.
Bábelné Rein Mária igazgatótól megtudtuk, intézményük 2010 januárjától működik DSD-iskolaként. A 8. évfolyamos tanulók az A2-B1 szinten szóban és írásban teljesíthetik a Deutsches Sprachdiplom nyelvvizsgát. A nemzetközileg is elismert képesítés – amit a növendékek térítésmentesen tehetnek le a völgységi iskolában – egyrészt bizonyítékát adja az ifjak nyelvismeretének, másrészt utat nyit számukra a németországi továbbtanulás felé.
 
 
„Idén huszonnyolc végzős diák
jelentkezett a komplex tudást
igénylő DSD-nyelvvizsgára”
 
 
A vizsgára való felkészítés már hetedik osztályban intenzíven zajlik. A jelentkezők külön csoportbontásban, plusz órákban és szakkörökön gyakorolnak; idén huszonnyolcan jelentkeztek a megmérettetésre. A végzősöknek ezúttal is Wagner Anna és Birgit Pörschke tanárok segítenek.
– Intézményünk idén februárban megújította a Koch Valéria Iskolaközponttal 2011-ben kötött együttműködési megállapodását, vagyis továbbra is igaz, hogy amelyik tanulónak a nyelvvizsgaszintje és a tanulmányi eredménye megfelelő, ő külön próbatétel nélkül, automatikusan felvételt nyer a neves német gimnáziumba – világított rá Bábelné Rein Mária. Majd hozzátette: iskolájuk igyekszik minden olyan lehetőséget megteremteni, ami a diákok jövőjét szolgálja, a DSD nyelvvizsga is ezek közé tartozik.
Vissza