+
Bezárás Menü
0°C
2024. április 16.
Csongor, Joakim
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
A fákkal együtt cseperednek fel az ifjú városlakók

A fákkal együtt cseperednek fel az ifjú városlakók

Idén is újabb facsemetékkel gyarapodott a völgységi város. De ami még az 53 Életfánál is örömtelibb, hogy mindegyik egy ifjú bonyhádi lakos születését jelzi, akikkel együtt cseperedhetnek fel a növények.

– Bízunk benne, hogy a fák és a babák is együtt cseperednek fel, és legalább a nagykorúságukig itt lesznek a városban – ezzel a gondolattal köszöntötte a családokat csütörtökön Filóné Ferencz Ibolya. Bonyhád polgármestere azokhoz szólt a Móricz Zsigmond utcában, akik azon a településrészen laknak, így a házukhoz legközelebb eső Életfát választhatták ki. Hozzátette, a fák gondozása akkor is jó kezekben lesz, amikor az ifjú felnőttek tanulmányi, vagy munkahelyi elfoglaltság okán ideiglenesen elhagyják a várost, de biztos ami biztos, térjenek haza és vessenek majd rá egy pillantást – a gyermekkorukra is visszagondolva. Arról is tájékoztatta a megjelenteket, hogy minden évben nagy népszerűségnek örvend a program, ezt igazolja, hogy idén is 53 Életfát ültetnek el a családok a város számos pontján, ezúttal a COLONIA Alapítvány támogató segítségével. – Most ugyan csupán néhány fok van idekint, de a nyári forróságban se feledkezzetek el a fákról. Ha esténként erre sétáltok majd, öntözzétek meg egy kanna vízzel, hiszen már a facsemeték is „családtagokká” váltak, róluk is kell gondoskodni – vetítette előre a polgármester, aki ezt követően néhány jó szó és gratuláció kíséretében átadta az érintetteknek a város ajándékát: az Életfa programban való részvételt igazoló emléklapot és a hozzá tartozó kék, vagy rózsaszín szalagot. – Szívből remélem, hogy jövőre újabb facsemetéket ültethetünk el – akár – ebben a körben, mert akkor az azt jelenti, hogy tovább gyarapodott a város lakossága. Ebben az esetben két alkalommal is találkozhatunk, hiszen az Életfa program mellett a 2021-ben indított Bonyhádi Babacsomag is nagyon népszerű. Itt is vannak olyanok, akiknek az év elején már gratulálhattam egyszer kisgyermekük megszületéséhez – emlékezett vissza Filóné Ferencz Ibolya. A program folytatásában a családok – a város közüzemi cége, a BONYCOM Nkft. munkatársainak segítségével – elültették és megöntözték a facsemetéket, amelyekre ezt követően büszkén kötötték fel a nevükkel ellátott szalagokat.


A fejlesztések is családokat szolgálják
A nemrégiben született kisbabák remélhetőleg hosszú évtizedeken át tekintik majd otthonuknak Bonyhádot. Az önkormányzat egyik legfontosabb feladata segíteni ezt a folyamatot, és az itt élő családokat. – A támogatás sokféle: fejlesztéseket valósítunk meg, új bölcsődei férőhelyeket biztosítunk, óvodákat újítunk fel, közösségi és játszótereket alakítunk ki. Mindezt annak érdekében tesszük, hogy még szerethetőbb és élhetőbb hely legyen Bonyhád – mondta a polgármester.

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz