+
Bezárás Menü
0°C
2022. október 04.
Ferenc, Edvin, Zóra
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

2021. évi adóváltozások
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
A Perczel DSE sikerei az Országoson

A Perczel DSE sikerei az Országoson

Két év karanténos kihagyás után idén, március 19-20-án Debrecen adott otthont az Országos Úszó Diákolimpiának, ahol a Perczel DSE versenyzői, Gulyás Péter tanítványai 5 egyéni versenyszámban négy fővel, valamint 2 váltószámban értek el szép sikereket.

Az országos döntőt megelőzően két fordulón kellett jól venni az akadályokat a gyerekeknek.
A városi diákolimpián a perczeles úszók kimagaslóan jól szerepeltek, amit a 20 egyéni és 6 váltó arany, a 20 ezüst és 16 megszerzett bronzérmek száma bizonyított.
A következő állomás a megyei megmérettetés volt, ahol Tolna megye legjobbjai mérték össze tudásukat és küzdöttek az országos részvételt jelentő első helyekért.
Megyei bajnoki címet Gergely Fruzsina, Magyar Péter József, Fábián Levente, és Éri Boglárka szerzett egyéniben, valamint a lll. korcsoportos fiú és lány váltócsapatok vívták ki az elsőséget, ezen kívül 6 egyéni versenyző és 4 váltócsapat ezüstérmet szerzett, és 9 bronzérmes eredmény született.
A „B” kategóriás úszó diákolimpián indulhatnak leigazolt, profi vízilabdázók, uszonyos úszók, kajakozók és a két éve már versenyigazolással nem rendelkező versenyúszók is, ebben a népes mezőnyben sikerült Gulyás Péter tanítványainak remekül szerepelnie.
A hatodik országos diákolimpiáján szereplő Vl. korcsoportos Gergely Fruzsina 100m hátúszásban az 5. helyen, az első diákolimpiáján szereplő l. korcsoportos Fábián Levente 50m hátúszásban 13. lett.
A lll. korcsoportos 4x50m-es váltók mezőnyében mind a fiúk, mind a lányok 12. helyen végeztek. (Csapattagok: Magyar Péter József, Köllő Domos, Török Dávid, Kolev Gábor, Kusmitzki Dorina, Illés Zsófia, Kajtár Boglárka, Tegzes Kitti)
Éri Boglárka lV. korcsoportban fiatalabb indulóként remek versenyzéssel, új egyéni csúccsal, pár századdal lemaradva a bronzéremről, az előkelő 4. helyen végzett.
A Perczel DSE legeredményesebb versenyzője a lll.korcsoportos Magyar Péter József lett, aki szintén korosztálya fiatalabbjaként, mindkét számában az egyéni legjobb idejét megjavítva 100m mellúszásban 5. és 100m hátúszásban 3. helyen végzett.
Mindkét versenyző esetében reménykeltő az a tény, hogy fiatalként évjáratuk legjobbjai voltak, így a jövő évi versenyre bizakodva készülhetnek.
Gratulálunk minden versenyzőnek, és felkészítőjüknek, Gulyás Péternek.

Vissza