+
Bezárás Menü
0°C
2023. december 02.
Melinda, Vivien
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

A tizenhárom aradi vértanúra emlékeztek

Minden évben megemlékezünk az 1849. október 6-án kivégzetttizenhárom magyar honvédtisztről, akiket a szabadságharc bukása után, az 1848-49-es szabadságharcban játszott szerepük miatt végeztek ki az osztrák hatóságok.

Minden évben megemlékezünk az 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom magyar honvédtisztről, akiket a szabadságharc bukása után, az 1848-49-es szabadságharcban játszott szerepük miatt végeztek ki az osztrák hatóságok. A tizenhárom aradi vértanú: Aulich Lajos, Kiss Ernő, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Knezić Károly, Lahner György, Lázár Vilmos, Leiningen-Westerburg Károly, Nagysándor József, Poeltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác, Vécsey Károly.Batthyány Lajost, az első felelős magyar miniszterelnököt ugyanezen a napon végezték ki Budapesten.

Bonyhádon október 6-án, az aradi vértanúk emlékére rendezett ünnepséget a hagyományosnak számító fáklyás stafétafutással nyitották. A Kálvária-dombon Kutnyánszkyné Bacskai Eszter középiskolai történelemtanár mondott emlékbeszédet. Az ünnepi műsoron Bodai Barna, a Vörösmarty Színjátszó Kör tagja szavalt, a Városi Zeneiskola népzene tagozatának növendékei zenéltek és a Magyar Nemzetőrség tagjai jelenlétükkel tették még ünnepélyesebbé a megemlékezést. A műsor végén sokak mellett Filóné Ferencz Ibolya ügyvivő alpolgármester és dr. Égi Csaba alpolgármester is emlékszalagot helyezett el Perczel Mór, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tábornoka síremlékénél.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz