+
Bezárás Menü
0°C
2020. augusztus 03.
Hermina, Kíra
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

#bonyhadosszetart - jótékonysági adománygyűjtés
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2019-es évről

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Hamarosan elkezdik építeni a körforgalmat

Hamarosan elkezdik építeni a körforgalmat

Előreláthatólag július elején kezdődnek és kedvező időjárás esetén az év végéig tartanak Bonyhádon a Zrínyi és a Gyár utca kereszteződésébe tervezett körforgalom kivitelezési munkálatai. Ha a téli időjárás az építés folytatását nem teszi lehetővé, akkor a befejezés a jövő év tavaszára várható. A fejlesztés a Területfejlesztési Operatív Program biztosította forrásból a város és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pályázatával elnyert 300 millió forintból valósul meg, utóbbi beruházásában. A cél, hogy a gépjármű- és gyalogosforgalom biztonságosan és egyenletesen haladhasson.

A társaság tájékoztatása szerint az építés a Zrínyi utca Nepomuki Szent János híd és Mikes Kelemen utca közötti szakaszán zajlik majd, továbbá a Gyár és a Sport utcát, a buszpályaudvar csatlakozó útját és a Zrínyi utca-Gyár utca-buszpályaudvarhoz vezető út által határolt területen található parkot is érinti.
A tervek szerint a jelenlegi csomópontot körforgalmú csomóponttá építik át, amihez hozzáigazítják a környező infrastruktúrát. A körforgalom 4 ágú, a körpálya minden ága 2×1 forgalmi sávos lesz. Az építéssel együtt minden meglévő kapubehajtót átépítenek, illetve felújítanak. A buszpályaudvarhoz vezető út jelenlegi csatlakozását megszüntetik, elbontják a régi burkolatot, helyette merőlegesen a Gyár utcába új útcsatlakozást építenek. A bontással felszabaduló területen földfeltöltés után zöld felületet alakítanak ki. A körforgalomban és a csatlakozó ágakban az útburkolaton gyalogátkelőhelyekkel új járdákat építenek, valamint a zöldterületek is megújulnak.
A Magyar Közút közölte: a körforgalom építése a közművezetékek kiváltását is szükségessé teszi, előfordulhatnak kimaradások, amelyekről az építők kellő időben tájékoztatást fognak adni a lakosságnak. Az építés a forgalmi rend változásaival fog járni, a forgalom szervezését négy ütemben oldja meg a kivitelező.
Az első ütemben építik ki a körforgalom számára a körpályát és a buszpályaudvar becsatlakozását: számítani lehet a Gyár utca lezárására, azt csak terelőúton lehet majd megközelíteni; a Zrínyi utcában félpályás lezárás és jelzőlámpás irányítás várható; a buszpályaudvarra vezető út egy rövid szakaszán félpályás lezárással kell számolni.
A második ütemtől a már megépült körpályán fog haladni a forgalom. Ekkor a Gyár utcai és a Zrínyi utcai nyugati ágat építik majd, ezért a Zrínyi utcában félpályás lezárás várható, csak a centrum irányába lehet majd közlekedni. A Gyár és a Sport utcai ágnál mindkét irányba haladhat majd a forgalom.
A harmadik ütemben a Sport utca elején félpályás lezárás mellett haladhat majd a kétirányú forgalom; a Zrínyi utca keleti ágában félpályás lezárás mellett a Nepomuki Szent János híd felé lehet majd közlekedni; az új csomópont csak a centrum irányából, illetve a Gyár utcából lesz majd megközelíthető.
A negyedik ütemben a járdák és zöld felületek felújítása zajlik majd. Egyedül a Sport utcai ágon fogja félpályás lezárás korlátozni a forgalmat, de a kétirányú haladás ekkor is biztosított lesz.
 
Forrás: Teol.hu
Vissza