+
Bezárás Menü
0°C
2024. április 16.
Csongor, Joakim
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Új garázsból indulnak az autók a betegekhez

Új garázsból indulnak az autók a betegekhez

Már tíz évvel ezelőtt felmerült egy új garázs építésének ötlete a Bonyhádi Mentőállomáson. Azután némi átalakítással az akkori autók mégis befértek a meglévő épületbe. Az elmúlt két évben azonban két új, korszerű mentőautót is kapott az intézmény. Immár halaszthatatlanná vált egy fedett, az időjárás viszontagságaitól, esőtől, hótól, jégtől védett helyiség kialakítása. Mely, ha nem is fűtött, mégis lehetővé teszi azt, hogy a betegek ne hideg gépjárműbe üljenek vagy feküdjenek be. Bonyhád önkormányzata egymillió forintot ajánlott fel a nemes cél megvalósítására. Összefogtak helyi vállalkozók és cégek is, mellettük magánszemélyek is adakoztak, sőt, ha kellett, munkájukkal is közreműködtek. A kivitelezés tavaly augusztusban kezdődött és csütörtökön délelőtt már meg is történt az új garázs ünnepélyes átadása. 

A rendezvényen Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője elismeréssel illette a mentősök jelenleg kiváltképp felelősségteljes munkáját és örömmel nyugtázta a gyarapodást. Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója ugyancsak méltatta a fejlesztést, ami várhatóan újabb hasonlókat is hozhat magával. Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere a helyi összefogás sikerrel járó erejét hangsúlyozta, megjegyezve, hogy az önkormányzat az elmúlt években mindig készséggel és támogatólag állt a mentőszolgálat minden kezdeményezéséhez. Kifejezte reményét, hogy amint arra lehetőség nyílik, a már nem éppen korszerű mentőállomás egy teljesen újnak adja át helyét. Végezetül Lovag Tibor, a mentőállomás vezetője mondott köszönetet valamennyi segítőnek.

Komfortosabbak a körülmények
A Bonyhádi Mentőállomás vonzáskörzetébe tizenkilenc település tartozik és mintegy harmincezer ember él az ellátási területen. A jövőben, szükség esetén, valamennyiükhöz komfortosabb körülmények közül indulhat a mentőautó. Köszönhetően az alábbi segítőknek: Streicher György, dr. Beréti Zsolt, K-Plan Építő Kft., ACÉLDEKOR Bt., Szőts László, dr. Klausz Irén, Tolna Megyei 104 Mentőalapítvány, Kiss Ákos, 4-Vill-Szer Kft., Baumgartner Ferenc, BONYCOM Nkft., Lovász Krisztián, Palkó Csaba, Kirch Ervin, Máté Réka.

Forrás: Tolnai Népújság/Szeri Árpád

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz