+
Bezárás Menü
0°C
2024. április 19.
Emma
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Újabb vállalkozásokkal bővülhet a bonyhádi iparterület

Újabb vállalkozásokkal bővülhet a bonyhádi iparterület

Felhívást tett közzé az önkormányzat, megszólítva azokat a gazdasági szereplőket, akik szeretnének betelepülni a folyamatosan bővülő ipari parkba. A jelentkezési határidőig 9 vállalkozás jelezte részvételi szándékát a második lépésként tartott személyes egyeztetésre.– Ezen átbeszéltünk minden fontos részletet, megosztottam velük az önkormányzat fejlesztési szándékának tervezett lépéseit, és a felmerült kérdéseket is megválaszoltuk – idézte fel a nemrégiben tartott egyeztetés céljait Filóné Ferencz Ibolya. Bonyhád polgármestere úgy vélte, hasznos volt a gondolatébresztő tanácskozás, hiszen közeledtek egymáshoz az álláspontok, mindenki megismerte a másik véleményét.

Akkor azt kérte a vállalkozóktól, hogy április 30-ig erősítsék meg betelepülési szándékukat. Továbbá jelöljék meg, hogy a jelenleg rendelkezésre álló 5,4 hektárból mekkora területre tartanak igényt, és persze azt is határozzák meg, hogy milyen üzleti tevékenységet kívánnak folytatni és az mennyi embernek ad munkalehetőséget. – A beérkezett adatok alapján kilenc vállalkozás szeretne csatlakozni a város újabb gazdaságélénkítő és munkahelyteremtő programjához, közülük heten mihamarabb, az első ütemben – mondta örömmel a polgármester, aki kezdeményezője volt a párbeszéd létrejöttének. Az igények megismerését követően – folytatta Filóné Ferencz Ibolya –, nem volt akadálya annak, hogy az önkormányzatnál elkezdődhessen a projekt minél átfogóbb előkészítése, ami jelenleg is zajlik. Kezdésként a vállalkozásoknak küldendő előszerződések, illetve a képviselőknek, bizottsági tagoknak szóló előterjesztés összeállításával – hogy ők is megismerhessék a folyamat részleteit, azok áttanulmányozását követően foglalhassanak állást. A város vezetője hangsúlyozta, azért szorgalmazza az előkészítő munka precíz, teljeskörű és mielőbbi befejezését, hogy amire megjelennek az újabb iparterület-fejlesztési pályázatok, addigra Bonyhád olyan dokumentációval és életképes, konkrét tervekkel rendelkezzen, amivel jó eséllyel indulhat ezeken. – Mi egy alap infrastruktúrával ellátott iparterületet tudunk biztosítani a vállalkozásoknak, amelyen megvalósíthatják fejlesztési elképzeléseiket, munkahelymegőrző és/vagy -teremtő beruházásaikat – tette hozzá Filóné Ferencz Ibolya, akitől azt is megtudtuk, hogy a már említett hét vállalkozás nagyságrendileg 100 embert foglalkoztat majd. Ezt önmagában is fontos eredménynek tartja, ugyanakkor reméli, hogy az idő előrehaladtával a dolgozói létszám is bővül majd.

 Jó döntés volt

A mostani már a harmadik lépcsőfoka az iparterület bővítésének. Az első lépést több mint tíz évvel ezelőtt tette meg a város a Schäfer-Oesterle Kft.-vel, valamint a Treitz és Társa Bt.-vel. – Voltak, akik megkérdőjelezték az elhatározás létjogosultságát és hasznát. A tények és a számok azonban minden kérdést megválaszoltak, hiszen ennek az együttműködésnek is köszönhető, hogy a prémium kategóriát képviselő személyautók beltéri elemeinek gyártásával foglalkozó Schäfer-Oesterle Kft. mára a város egyik legnagyobb iparűzési adóbevételét megteremtő vállalkozása lett, közel 500 embert foglalkoztatva, biztos alapokon működve – világított rá a polgármester. Emlékeztetett: akkor és most sem az volt a célja az önkormányzatnak, hogy értékesítse a földterületet, hanem az, hogy a lehetőségek megteremtésével járuljon hozzá a vállalkozások megerősítéséhez.

Vizin Balázs

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz