+
Bezárás Menü
0°C
2022. május 22.
Júlia, Rita
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

2021. évi adóváltozások
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

Völgységi Tájkutató Alapítvány

Képviselő: Dr Szőts Zoltán
Cím: 7150 Bonyhád, Szabadság tér 2.
Telefonszám: 74/451-342
E-mail cím: tajkutato[kukac]freemail.hu

Alapítványunkat 1992-ben hozta létre Bonyhád Város Önkormányzata a Völgységi Múzeum tájmúzeum támogatására. A Völgységi Tájkutató Alapítvány 1999. nov. 4.-től az 1997. évi Közhasznú Szervezetekről szóló CLVI. törvény 22.§. (3) bek. alapján közhasznú szervezetként működött 2014. június 30-ig. Az alapítvány a törvény 26.§.c. bekezdésben meghatározott közhasznú tevékenységek közül az alábbit valósítja meg

  kulturális tevékenység, kulturális örökség megóvása.

Az Alapítvány célja: a Völgység helytörténeti – néprajzi kutatásának fellendítése, táji szintre emelése. A hajdan itt élt és a ma itt élő népek, - nemzetiségek, etnikai csoportok tárgyi kultúrájának és szellemi hagyományaiknak gyűjtése és megőrzése. A feltárt értékek nyilvántartásba vétele és feldolgozása, közreadása: előadások, kiállítások, szakmai összejövetelek szervezése, kiadványok megjelentetése. A fenti célok közérdekű juttatások és vállalások útján történő támogatása. Az alapító, hogy az alapítvány vagyonának gyarapodását elősegítse, az alábbi kiemelt támogatási célokat határozza meg: - a Völgységi Múzeum gyűjteményének gyarapítását, falusi kisgyűjtemények védetté nyilvánítását,- a Völgység helytörténeti kutatóinak segítését és munkájuk összehangolását,- a kutatómunkára épülő színvonalas dolgozatok megjelentetését.

Az Alapítvány a Tourinform Bonyhád irodát 2009. június 1.-től működteti, a Völgységi Múzeum épületében kapott helyet. Az iroda azzal a fő céllal jött létre, hogy az ide érkező belföldi- és külföldi turisták személyesen is kapjanak információt a térség turisztikai attrakcióiról, programjairól, ezzel is növelve az idelátogató turisták elégedettségét és a vendégéjszakák számát a térségben. Az iroda tájékoztatja város lakosságát és az ide látogató belföldi- illetve külföldi turistákat Bonyhád turisztikai látványosságairól, kultúrájáról, műemlékeiről, adatgyűjtést végez a város szállásadóiról és idegenforgalmi vállalkozásairól. Az iroda tájékoztatja város lakosságát és az ide látogató belföldi- illetve külföldi turistákat Bonyhád turisztikai látványosságairól, kultúrájáról, műemlékeiről, adatgyűjtést végez a város szállásadóiról és idegenforgalmi vállalkozásairól.

Vissza