+
Bezárás Menü
0°C
2019. július 17.
Endre, Elek, Dzsesszika
Bonyhád - Befektetőbarát település

ORSZÁGOS SVÁB SZÉPSÉGVERSENY JELENTKEZÉS
Videók

A Bonyhádi Termálfürdő nyári programkínálata

Bonyhád járási foglalkoztatási paktum – TOP-5.1.2-15-TL1-2016-00001


Filóné Ferencz Ibolya polgármester asszony összefoglalója a 2018-as évről

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

Bonyhádi Röplabda és Szabadidő klub

Képviselő: Vizin Balázs
Cím: 7150 Bonyhád, Dr. Kolta László utca 37/D.
Telefonszám: +36-20-487-37-01
E-mail cím: vizinb88[kukac]gmail.com
Honlap: http://bonyhadropi.hu/

A Bonyhádi Röplabda és Szabadidő Klub tagjai az elmúlt években is arra törekedtek, hogy közvetlen környezetükben, illetve Tolna megyében népszerűsítsék szeretett sportágukat, valamint felhívják a figyelmet az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás fontosságára, előnyeire. Ennek érdekében évente több rendezvényt is megvalósítottak. Márciusban a nemzetközi nőnapi röplabdatornát, nyaranta az ország egyik legnagyobb amatőr röplabdás fesztiválját, míg decemberben a mikulásnapi mix röplabdatornát. Mindezek mellett különböző utánpótlás- és strandröplabda programokat szerveztek, amelyek az előzőekhez hasonlóan, jól sikerültek. Az összességében több száz embert megmozgató rendezvényeket a Tolna Megyei Röplabda Szövetséggel, illetve a társklubokkal karöltve hívta életre az 1972-ben alakult amatőr bonyhádi civil szervezet.
A hagyományokat megőrizve, 2014-ben is több eseményt szervezett a völgységi klub, köszönhetően a helyi önkormányzat és a szponzorok biztosította forrásnak, és nem utolsó sorban a lelkes röplabdások szerepvállalásának. A programok közül kiemelkedett a július 26-án zajlott „Lux Invest 2000 Kft. „A” Kategóriás Strandröplabda Torna”, amelynek a Bonyhádi Termálfürdő adott otthont. Ezt első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal hívta életre a Vizin Balázs vezetésével működő klub, igazodva a kor igényeihez, amely szerint egyre nagyobb teret hódít a strandröplabda. A kiváló adottságokkal rendelkező létesítményben három, a kor elvárásainak maximálisan megfelelő strandröplabda pályán zajlottak a mérkőzések. A szervezők örömmel nyugtázták, hogy az ország legkiválóbb női, illetve férfi sportolói látogattak el a Magyar Röplabda Szövetség elismerését is kivívó völgységi versenyre – köztük a bonyhádiak büszkeségei: Baróti Árpád és Dávid Csanád, akik az egyesület „szárnyai alatt” nevelkedve NB1-es játékosokká váltak, sőt, a címeres mezt is magukra ölthették már.
Az egyesület legfőbb célja, hogy rávilágítson arra: ahogy országos szinten, úgy Tolna megyében is van létjogosultsága a röplabdának. A civil szervezet tagjai reményüket fejezték ki, hogy a jövőben minél többen azonosulnak mottójukkal, azaz a „Nyiss a sportra, röplabdázz velünk!” szlogennel, amely mondat minden korosztály számára fontos üzenetet közvetít. Továbbá célul tűzték ki, hogy míg korábban a magyarországi amatőr röplabdás társadalmat megmozgató Országos Röplabdás Találkozót, úgy a 2014-ben debütált „A” kategóriás, elsősorban a profi játékosokat vonzó kezdeményezésüket is sikerre viszik, tovább éltetik. Amellett, hogy év közben: márciusban és decemberben megszervezik a közösségteremtést és az amatőr sport fontosságát hangsúlyozó nőnapi, illetve mikulás kupájukat, amelyeket – az országos találkozóhoz hasonlóan – a klub alapítója, a bonyhádi röplabdasport megteremtője: Istenes László indított útjára az 1970-es években.

facebook: link

Vissza