+
Bezárás Menü
0°C
2024. február 27.
Ákos, Bátor
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

264 millió forint uniós támogatásból folytatódott a kórház felújítása

A kórház korábbi átalakításának folytatásaként 264 millió Ft-ból teljes körűen megújult a tüdőgyógyászati részleg – hangzott el a Bonyhádi Kórház- és Rendelőintézet projektzáró rendezvényén.

A kórház korábbi átalakításának folytatásaként 264 millió Ft-ból teljes körűen megújult a tüdőgyógyászati részleg – hangzott el a Bonyhádi Kórház- és Rendelőintézet projektzáró rendezvényén. Filóné Ferencz Ibolya polgármester köszöntőjében kiemelte: Bonyhád egy olyan egészségügyi szolgáltató központtal büszkélkedhet, amely nemcsak a térségben, hanem országosan is egyedülálló.  Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség államtitkára, a térség országgyűlési képviselője is üdvözölte a beruházást, aki arról biztosította a jelenlévőket, hogy a kormányzat folytatja az egészségügyi rendszer fejlesztését, a benne dolgozók anyagi elismertségének javítását.

Dr. Barcza Zsolt, az intézmény főigazgatója elmondta: a négy pavilonból álló épület-együttesből a tömbösítés útján egy pavilon megszűnik, a tüdőgyógyászati funkciók az egyik főépülethez kerülnek integrálásra.  A betegellátást ezzel három épületbe szervezik át. A tüdőgyógyászati diagnosztika a fekvőbeteg osztályához fog kapcsolódni, az eddig külön álló épületből ide költözik. Az építési beruházással érintett terület megújult és a mai kor színvonalának megfelelővé válik az orvosi, ápolási eszközpark és informatikai rendszer is. A tüdőgyógyászati eszközök fejlesztése, a meglévő 40 éves gépek cseréjét szolgálják. Például a digitális mellkas átvilágítás eredményeként, korábbi fázisban felismerhetőek lesznek a tüdőbetegségek. Így a korai diagnózis hozzájárul az olcsóbb terápiás ellátáshoz, a betegek életminőségének teljes visszaállításához, és az egészségben töltött életévek növeléséhez a térségben.

A tüdőgyógyászat mellett az egynapos sebészet is bővül. A műtéti eszközök fejlesztése hozzájárul, hogy a bonyhádi térség lakosainak gyorsabb és teljesebb körű legyen az ellátása a Bonyhádi Kórházban. A projekt zárását követően az egynapos esetszám is növekszik. A többletfinanszírozással és a beszerzett új eszközökkel egyes műtéttípusoknál a várólistát csökkenteni lehet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz