+
Bezárás Menü
0°C
2024. március 04.
Kázmér, Zorán
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

A borosgazdák szakértelme révén jó nedűk készültek

– Annak ellenére, hogy a 2014-es év több szempontból is csapnivaló volt, a zsűri véleménye szerint minőségi, jó nedűk készültek, ami a gazdák szakértelmét, lelkiismeretes munkáját támasztja alá – összegezte Márton Béla a jubileumi, XV. Bonyhád-Völgységi Regionális Kistermelői Borversenyre leadott mintákat alapul véve.

 
A jó termésre és a borverseny sikerére is koccintottak a résztvevők
(fotók: bonyhad.hu)
 
A nagy hagyományokra visszatekintő mustra szervezője kifejtette, ezúttal 146 bor méretett meg, 30 gazda csatlakozott a felhíváshoz. Ők összesen 40 fehér, 20 rosé, 4 siller és 82 vörösbort adtak le kóstoló gyanánt a Módos Ernő vezette, szekszárdi, illetve völgységi tagok alkotta bírálóbizottságnak.
A fehérek kategóriájában három nagyaranyat osztottak ki, tíz aranyat, tizenkilenc ezüstöt és öt bronzot. A rosék megmérettetésében két arany született, nyolc ezüst, illetve hét bronzérem. A sillerek mustrájában egy olyan bort emelt ki a zsűri, amely meglátásuk szerint aranyat ért, emellett egy ezüst- és két bronzminősítést osztottak ki. A vörösboroknál már több nagyarany is gazdára talált, egészen pontosan hét, ezeken kívül huszonnégy arany, huszonhét ezüst és tizenhat bronzérmes nedű volt a kategóriában.
 
„Stangliczky Ottó minden évben
kiváló borokkal rukkol elő,
idén ő lett a legjobb kistermelő”
 
A legeredményesebb bonyhádi kistermelőnek járó „Sebestyén József-díjat” Sebestyén Gergely vehette át idén, míg a legeredményesebb más település kistermelői cím Zsinkó Jánoshoz került. A legjobb kistermelőnek pedig Stangliczky Ottót választották meg.
A bonyhádi Koller Panzióban tartott, vacsorával egybekötött díjátadón lehetőségük volt a gazdáknak kielemezni a versenyt. És akárcsak az eddigiekben, most is hasznos információkkal, tanácsokkal szolgáltak egymásnak, amiket jól tudnak kamatoztatni a mindennapok során. Márton Béla pedig köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak a program sikeréhez.
 
Díjakkal is elismerték a gazdák szakmai munkáját
 
 
 
Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz