+
Bezárás Menü
0°C
2024. február 27.
Ákos, Bátor
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

A városközponthoz illő térrendezéssel fejleszti az önkormányzat a balesetveszélyessé vált szakaszt

Az elmúlt időszakban több alkalommal fordult elő, hogy a Szabadság téri fákról vastag ágak törtek le. Ez év januárjában két alkalommal még a forgalom elől is le kellett zárni a tér nyugati oldalán lévő járdát és útszakaszt (OTP-Rossmann). Élet és vagyonbiztonságot veszélyeztető helyzet alakult ki. A közvetlen veszélyt a tűzoltóság segítségével elhárította önkormányzatunk, azonban vihar, erős szél esetén újra előfordulhat egy hasonló balesetveszélyes helyzet.

A fákat okleveles erdőmérnök, igazságügyi szakértő megvizsgálta, már 2015 novemberében. Megállapította, hogy a fák korhadtak, nem csak az ágai, hanem a törzsük is. Négy fa esetében a szuvasodás is megindult, a rovarok megtámadták a belső szerkezetüket. Ez akkor szokott bekövetkezni, ha a fa vegetációja során a tápanyag-utánpótlás megszűnik. A fák nagy méretüknél fogva folyamatos veszélyforrást jelentenek, elsősorban a gyalogos forgalomra. A gyökerek felnyomják az aszfaltot, amely akadályozza a gyalogos közlekedést: balesetveszélyessé vált a terület, ezért mindenképpen javasolt a fák kitermelése.

A fák kivágását követően a városközponthoz illő térrendezést tervez megvalósítani önkormányzatunk, amelynek már megkezdődött a terveztetése – minderre költségvetésünk biztosít fedezetet. Komplex módon újítanánk fel a teret, burkolatokkal, és természetesen a kivágott fák pótlása is megtörténik nemesített fafajok telepítésével. Az ültetendő fák gyökérzónájában a közműveket fel kell tárni, hogy azokban később ne okozzanak károsodást.

A térrendezés idén a Parókiától a Szent Imre utcai zebráig tart – azért itt indulnak a munkálatok, mert ezen a szakaszon a legsürgetőbb a fák kivágása, amelyet 2016. március 16-án – szükség esetén 17-én - tervezünk megvalósítani a BONYCOM Nkft. és a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület kivitelezésében. Március 15. estétől erre az időszakra lezárjuk az említett területet. A többi részen a következő években valósul meg a beruházás.

Köszönjük szíves megértésüket!

Bonyhád Város Önkormányzata

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz