+
Bezárás Menü
0°C
2024. március 04.
Kázmér, Zorán
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

Egyedi ötlettel hangolódnak a sítáborra

– A sítáborok legtöbbjére az a jellemző, hogy az első két napon jó, ha 100 métert használ a diák a pályából, hiszen ilyenkor gyakorlással telik az idő. Ezt alapul véve gondolkodtunk el azon, miként lehetne meggyorsítani, hatékonyabbá tenni a folyamatot – nyilatkozta Scheidler Géza.

A Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium testnevelés munkaközösségének vezetője részletezte: az egyeztetések során derült fény arra, hogy egy, már nyugállományba vonult tatai testnevelő, Gubicza Antal kifejlesztett egy olyan speciális erősítő gépet, amellyel „szárazföldön” begyakorolható néhány alapvető síelési technika. Ehhez társult még a gimnázium azon praktikus ötlete, hogy az iskolában fellelhető (például a testnevelés órákon is használatos eszközökből, tornaszerekből) építsenek egy mini pályát, ahol biztonságos körülmények között gyakorolhatják a növendékek a lesiklást. Így is lett, a fiatalok azóta előszeretettel használják az atlétikai centrumban található gépet és pályát. Kiegészítésül jött még a parallel mozgást szemléltető görkorcsolyázás, amelynek ugyancsak hasznát veszik a sípályákon.
 
„Közel két évtizede szervez sítáborokat az iskola,
idén mintegy 100 növendék csatlakozik”
 
– Meglátásom szerint az itthon elsajátított mozgáskoordinációk révén egy nappal csökkenthető a „terepen” a gyakorlása fordított idő, hiszen a tanulók már hasznos tapasztalatokkal gazdagodva csatolhatják fel léceiket – vetítette előre Scheidler Géza, akitől azt is megtudtuk, hogy már a Pécsi Tudományegyetem is érdeklődik az innováció iránt. A felsőoktatási intézmény egyik munkatársa már meg is tekintette az egyszerűségen alapuló, mégis komplex felkészülést biztosító módszer alkalmazását.
– Először furcsa, hogy nem havon siklik az ember, de meg lehet szokni, jó ötlet volt a gimi részéről – osztotta meg lapunkkal élményeit Reining Tibor, aki éppen gyakorolt ottjártunkkor.
Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz