+
Bezárás Menü
0°C
2024. március 02.
Lujza
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

Felavatták a Magyar-lengyel barátság emlékművét

A Bonyhádi Magyar-Lengyel Baráti Társaság kezdeményezésére, Bonyhád Város Önkormányzatának támogatásával készítették el azt az emlékművet, mely a két ország közötti mindenkori jó viszonyt szimbolizálja.

A Bonyhádi Magyar-Lengyel Baráti Társaság kezdeményezésére, Bonyhád Város Önkormányzatának támogatásával készítették el azt az emlékművet, mely a két ország közötti mindenkori jó viszonyt szimbolizálja. A fából készített alkotás a Széchenyi tér és a Gyár utca kereszteződésénél, a Székely emlékparkkal szemben kapott helyet. Az emlékművön irodalmi idézetek és a két nemzet közös történelmi személyiségeinek neve olvasható. Az ünnepélyes avatására szeptember 18-án, vasárnap került sort.

 

 

Az eseményt megtisztelte jelenlétével a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövete, Roman Kowalski, Piotr Wojtiuk, Bonyhád lengyel testvérvárosának, Jastrowie-nak a polgármestere, valamint Tóth Gábor, a Parlament Lengyel-Magyar Baráti Tagozatának elnöke is. A program 9 órakor a katolikus szentmisével kezdődött, 10 órakor került sor az ünnepélyes avatásra. A két nép távoli múltra visszatekintő barátságát méltató beszédek után, Erb József (Bonyhád) és Łącki Stanisław (Jastrowie) katolikus papok megáldották az emlékművet.

 

 

A Bonyhádi Magyar-Lengyel Baráti Társaság alapítója, Surján József beszédében elmondta, hogy márciusban vetődött fel az emlékmű létrehozásának ötlete. Az alkotás faragási munkálatait az emlékmű két tervezője idősebb és ifjabb Kercsó József irányította, a faragásból magyarok és lengyelek egyaránt kivették a részüket.

 

 

Varga Zsófia

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz