+
Bezárás Menü
0°C
2024. április 14.
Tibor
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

Ismét szép eredményt ért el a Bukovinai Székelyek focicsapata

Az elmúlt hétvégén Kézdivásárhelyen rendezték meg Székelyföldért Labdarúgó Tornát, melynek mottója: "Kárpát-medencei magyar összefogás: focival az autonómiáért".

Az elmúlt hétvégén Kézdivásárhelyen rendezték meg Székelyföldért Labdarúgó Tornát, melynek mottója: "Kárpát-medencei magyar összefogás: focival az autonómiáért". A Székelyföldért Társaság által 2010-ben útjára indított, évente megrendezésre kerülő torna célja egyrészt kiállás a székely autonómiatörekvések mellett a sport segítségével, másrészt élő kapcsolatteremtés azon kárpát-medencei magyar sportkedvelő közösségek között, akik eddig is kiálltak Székelyföld autonómiája mellett.

A torna fővédnöke Potápi Árpád János, Bonyhád polgármestere, az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának elnöke – aki a kézdivásárhelyi sportcsarnokban köszöntötte a vendégeket; Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke és Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke volt, a főtámogató Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke.

A rendezvényen összesen 20 csapat indult, képviseltette magát a felvidéki Érsekújvár, a kárpátaljai Beregszász és a délvidéki Topolya csapata; Magyarországról több székely kör csapata; a Partiumot és a 8 székely széket is több csapat képviselte.

Tavaly Diósd volt a házigazda, ott a Bonyhád által delegált Bukovinai Székelyek néven induló csapat a III. Székelyföldért Kupát hódította el, idén a III. Autonómia Kupa 1. helyezett csapata lett a környék bukovinai székely származású futballistáiból összeállt gárda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz