+
Bezárás Menü
0°C
2024. március 04.
Kázmér, Zorán
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

Jövőt építő együttműködés

Együttműködési megállapodásban rögzítette közös céljait a város, a német, valamint a roma nemzetiségi önkormányzat.

 A nemzetiségek jogairól szóló törvény alapján a legutóbbi képviselő-testületi ülésen felülvizsgáltuk, majd az előterjesztésben foglaltak szerint jóváhagytuk a német, illetve a roma nemzetiségi önkormányzattal kötött együttműködési megállapodásunkat. A január 29-én meghozott döntés alapján hívhattuk életre a mai eseményt – utalt az előzményekre Filóné Ferencz Ibolya a Városházán tartott, keddi sajtótájékoztatón, amely során Köhlerné Koch Ilonával, a Bonyhádi Német Önkormányzat, valamint Babai Lászlóval, a Bonyhádi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetőivel ellátták kézjegyükkel a következő időszakra vonatkozó szerződéseket.

Bonyhád polgármestere hangsúlyozta, az 1996-tól működő német, illetve a 2002-ben létrejött roma önkormányzat egyaránt fontos szerepet vállal a város közéletében, nagy szükség van a munkájukra. Úgy fogalmazott: mindannyiunk számára közös értéket jelent a német és a roma hagyományok, identitás megőrzése, átörökítése a fiatalabb generáció számára. Ebből adódóan arról biztosította az önkormányzatok elnökeit, hogy a város vezetői a jövőben is mindent megtesznek a gyümölcsöző, jó kapcsolat és az itt élők érdekében.

 

Babai László (balról), dr. Puskásné dr. Szeghy Petra, Filóné Ferencz Ibolya,

Köhlerné Koch Ilona és Markovics Mihályné a sajtótájékoztatón

(fotó: bonyhad.hu)


A város támogatása alappillérül szolgál éves működésünkhöz, céljaink megvalósításához – vette át a szót Babai László. Hasonló véleményen volt Köhlerné Koch Ilona is. Mindketten kiemelték önkormányzatuk sokrétű szerepvállalását, amely az érdekképviselet mellett a minden korosztály számára nyújtott támogatásoktól a közösségi programok szervezéséig, több területből alkot egy egészet. A sajtótájékoztató zárásaként megjegyezték: azon vannak, hogy a 2015-ös év is bővelkedjen eredményekben, terveik valóra váltásához fontos támaszt jelent az önkormányzat segítsége, amit őszinte köszönettel fogadtak.

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz