+
Bezárás Menü
0°C
2024. április 14.
Tibor
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

Kétmillió forinttal támogatják a civileket

 

Összesen hét napirendről döntöttek a vezetők

(fotók: bonyhad.hu)

 

Simon László polgármester meghívására áprilisban Kismányokon tartotta ülését a Völgységi Önkormányzatok Társulása (VÖT). Összesen hét napirendi pontról – a 2014. évi zárszámadás, a társulási megállapodás módosítása, a tavalyi belső ellenőrzési feladatokról szóló beszámoló, a 2015. évi közművelődési pályázat keretének felosztása, a Völgységi Értéktár Bizottság tagjainak megválasztása, a rendezvénysátor üzemeltetési szabályzatának módosítása, egyebek – döntöttek a polgármesterek, valamennyi előterjesztésnek zöld utat adtak szavazatukkal.

folytatás az 1. oldalról

 

– Közös igényként fogalmazódott meg, hogy a VÖT-üléseken hozott döntéseket (különös tekintettel a nagyobb volumenű költségvetési kérdésekre) előzze meg egy helyi képviselő-testületi felhatalmazás, vagyis a polgármesterek a jövőben csak ennek birtokában foglalhassanak állást a társulási tanácskozásokon – világított rá Filóné Ferencz Ibolya. A társulási megállapodás módosítása mellett egy másik napirendi pontot: a közművelődési pályázat keretének felosztásáról szólót is kiemelte a VÖT elnöke. Úgy fogalmazott, a 17 település több mint 30 civil szervezetétől, egyesületétől beérkezett igénylés is azt támasztja alá, hogy van létjogosultsága a pályázatnak, s hogy jó döntést hoztak a költségvetés összeállításakor, amikor erre is elkülönítettek kétmillió forintot. Hangsúlyozta, bár az igénylések összességében meghaladták (3 millió 155 ezer forint) a keretösszeget, azon voltak, hogy lehetőségeikhez mérten mindenkinek biztosítsanak valamennyi forrást rendezvénye, közösségteremtő programjának megtartásához. Ezt Simon László, a pénzügyi bizottság elnöke is megerősítette felszólalásában, aki szintén elfogadásra javasolta az előterjesztést.
A Művelődési Házban tartott tanácskozáson többek között szó volt még a belső ellenőrzésről. Dr. Puskásné dr. Szeghy Petra, a Bonyhádi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője hozzáfűzte, az eddigi tapasztalatok is azt igazolják, hogy egy jól működő, valamennyi település számára hasznos szolgáltatást működtetnek, ami a rugalmasság elvét szem előtt tartva, megszívlelendő visszacsatolásokat nyújt a településvezetőknek.
A tanácskozás végén – és a SZÖT-ülés előtt, amelyen ugyancsak valamennyi napirendi pontot támogattak a vezetők – Filóné Ferencz Ibolya tolmácsolva Potápi Árpád János korábbi VÖT-elnök, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárának kérését, azt javasolta a polgármestereknek, hogy minden település (teherbírásához mérten) támogassa a nehéz helyzetbe jutott kárpátaljai magyarokat. A jelenlévők egyetértettek a javaslattal és a kezdeményezés mellé álltak.

Az ülés zárásaként a társulás elnöke megköszönte Simon Lászlónak, hogy szép falucskájuk otthont adott a programnak. Kismányok polgármestere megjegyezte, örömmel tett eleget ennek.

 
A tanácskozást követően a község
értékeivel is megismerkedtek a jelenlévők
 
Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz