+
Bezárás Menü
0°C
2024. április 14.
Tibor
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Közel 60 évről nosztalgiáztak a 20 éves jubileumon

Közel 60 évről nosztalgiáztak a 20 éves jubileumon

A bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban több évtizedes hagyománya van az atlétikának. Eleinte a városi egyesület színeiben sportoltak a diákok, majd 20 évvel ezelőtt megalakult az Atlétikai Club Bonyhád. A jubileumot hajdani (akadt, aki közel 60 éve versenyzett) és mai futók, ugrók, dobók közösen ünnepelték december 3-án az Atlétikai Centrumban.

Havasi Kristóf szaxofonjátékával és Schvara Anna szavalatával kezdődött az ünnepség, majd Kirchné Máté Réka klubelnök köszöntötte a közel száz vendéget. Mint elmondta, minden évben szeretnének Atléta Találkozót rendezni, ehhez kérik a hajdan itt sportolókat, hogy segítsenek felkutatni atlétatársaikat, hogy minél több korosztályból tudják invitálni őket.

Ónodi Szabolcs nyugalmazott gimnáziumigazgató-edző ünnepi gondolatai a szakosztály múltjáról és a létesítmények fejlődéséről szóltak, hogy hogyan lehet eljutni a 20 forintos tagdíjtól a 10 millió forintos költségvetésig. A jelenlévők csillogó szemmel, nosztalgikus hangulatban hallgatták a beszámolót Tisza-túrákról, krémes-evő versenyekről, társadalmi munkával és önzetlen anyagi támogatásokkal megvalósuló pályákról és létesítményekről.

Az emlékezőkhöz csatlakozott – két korosztály képviseletében – Toderóné Reidl Rita és Kránicz Ákos, szavaik közben hol nevetés hallatszott, hol könnyeivel küzdött a hallgatóság. Scheidler Géza vezetőedző az elmúlt 20 évet foglalta össze, vázolva a jelen adottságait és a jövő lehetőségeit is.

Az ünnepség keretében oklevéllel köszöntötték az AC Bonyhád megalakulásában legfőbb szerepet játszó Ónodi Szabolcsot, György Ferencet és Bandelné Erb Etelkát, a klub érájában a magyar válogatott színeiben versenyzőket kupával ismerték el. A jelenlegi legsikeresebbek atlétákat is díjazták, akárcsak Énekes Bélát, aki 1984-ben bekerült ugyan az olimpiai válogatottba, de a magyarok távolmaradása miatt sajnos mégsem mérethette meg magát.

Csillag Balázs, a Magyar Atlétikai Szövetség Dél-Dunántúli Regionális Igazgatója a MASZ nevében jubileumi emléktárgyat adott át a klub vezetőinek. Oláh Annamária egykori testnevelő, veterán atléta invitálta a jelenlévőket a svédasztalhoz, ahol immár kötetlen formában folytatódott a nosztalgiázás. A jelenlévők felfokozott hangulata és azonnali pozitív visszajelzése bizonyította, hogy igény van az Atléta Találkozókra, így a „jövőre Veletek ugyanitt” szlogen jegyében búcsúztak el egymástól az atlétika szerelmesei.

Forrás: AC Bonyhád

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz