+
Bezárás Menü
0°C
2024. március 02.
Lujza
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

Merész Konrád Díj 2011.

A Bonyhád Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2011-ben Merész Konrád Díjat adományozott Elmauer Józsefnek, a BONI Bartók Béla Alapfokú Művészetoktatási Intézményegység vezetőjének.

A Bonyhád Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2011-ben Merész Konrád Díjat adományozott Elmauer Józsefnek, a BONI Bartók Béla Alapfokú Művészetoktatási Intézményegység vezetőjének. A díjat Potápi Árpád János Bonyhád város polgármestere adta át, hagyományosan az augusztus 20-i városi ünnepségen. Az 1997-ben alapított Merész Kondrád díj azoknak a személyeknek szól, akik kiemelkedő eredményt értek el az oktató-nevelő munkában, illetve a tehetséggondozás területén.

 

 

Elmauer József 1956-ban született Bonyhádon, itt végezte alsó fokú zenei tanulmányait is. A Vörösmarty Mihály Általános Iskola befejezése után a Petőfi Sándor Gimnáziumban érettségizett 1974-ben. Zenei érdeklődését követve a pécsi Zeneművészeti Szakközépiskola ún. szakmai tagozatára járt, majd 1977-ben sikeresen felvételizett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola, Pécsre. 1980-ban szerzett diplomát zongora tagozaton.

Pedagógiai pályája szorosan kötődik a bonyhádi zeneiskolához, ahol 1993-tól igazgatóhelyettesként végezte munkáját. 1995-től igazgatóként fogja össze a ma már BONI Bartók Béla Alapfokú Művészetoktatási Intézményegység néven működő intézmény szakmai munkáját.

Vezetése alatt bővült a tanszakok választéka, így a növendékek több hangszer közül válogathatnak.

Munkája eredményeként az intézményt a „nyitás” jellemezte és jellemzi: nyitás a szakma, nyitás a város felé.

A fölelevenített szolfézsversenyek megrendezésével, az együttesek indításával a növendékek egyre inkább bekapcsolódtak a város kulturális életébe.

Elmauer József irányítása alatt a Városi Zeneiskola a megye egyik legerősebb zeneiskolájává fejlődött: a nyitás eredményeként pedig a zene varázsa egyre több embert érintett meg.

A tánc, dráma és grafika tagozattal bővülő intézményegység munkáját nagy kollegialitással, humánusan és a szakmai munka maximális tiszteletben tartásával navigálja.

1983-ban kötött házasságot. Feleségével, aki szintén pedagógus, négy gyermeket nevelnek.

Az igazgató úr munkája nemcsak a tanításra korlátozódik, hiszen rengeteg gyakorlás, továbbképzés eredményeként, mint előadó is jelen van Tolna megye zenei életében. Rendszeresen fellép kulturális rendezvényeken, több ízben tartott szólóhangversenyt a megye településein. Többször vett részt a zongoratanárok országos versenyén, szólistaként és kóruskísérőként gyakran szerepelt külföldön. Városunk zeneszerető közösségének mindig várt eseménye a tanári kar koncertje, melynek szintén állandó résztvevője.

Elmauer József a Zeneiskola ajtaját szélesre tárva közelebb hozta a hangok csodálatos világát a nagyközösséghez, s a zenében rejlő értékek ápolásával és továbbadásával rengeteg növendéknek mutatott utat az elmúlt évtizedekben.

 

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz