+
Bezárás Menü
0°C
2024. március 04.
Kázmér, Zorán
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Nagy álma teljesült a képzőművészeti kör tagjainak

Nagy álma teljesült a képzőművészeti kör tagjainak

– Egészséges érdeklődést, kíváncsiságot, a világ dolgaira való nyitottságot. A szakkör egykori tagjaként ezeket kaptam és raktároztam el magamban, amiket azóta is őrzök. Köszönöm Feri bácsinak, hogy megtanította: miként szárnyalhat egy alkotó fantáziája, most pedig azért vagyok hálás neki, hogy engem kért fel a tárlat felvezetésére – mondta köszöntőjében szerdán Szekszárdon Filóné Ferencz Ibolya. A völgységi város polgármestere nyitotta meg a Bonyhádi Képzőművészeti Kör legújabb kiállítását, amelyet a Babits Mihály Kulturális Központban tekinthetnek meg az érdeklődők október 14-ig.

Filóné Ferencz Ibolya hozzátette, büszke arra, hogy egy olyan város vezetője lehet, amit aktív civil élet jellemez. A Horváth Olivér által alapított képzőművészeti kör is közel hét évtizedes múltra tekint vissza. – Kovács Ferenc (vagy ahogy mindenki ismeri, szólítja: Feri bácsi) 1970-ben vette át a szakkör szakmai irányítását, s azóta is szívvel-lélekkel végzi mindezt. Neki, és a civil szervezet valamennyi tagjának jó erőt, egészséget kívánok és alkotásokban gazdag éveket – hangsúlyozta a polgármester, megjegyezve, a város vezetése fontosnak tartja a művészet támogatását anyagilag és erkölcsileg egyaránt.

– Valamennyiünk nevében köszönöm polgármester asszony szavait. Valóban, ő is a szakkör tagja volt, de más vizekre evezett. Ugyanakkor a művészet szeretete, támogatása továbbra is élénken él benne, ezúton is hálás vagyok neki mindazért a segítségét, amit biztosított számunkra – vette át a szót Kovács Ferenc. A kört vezető festőművész, tanár a szemet gyönyörködtető tárlatból ízelítőül szolgálva úgy fogalmazott: egy kollektív kiállítás sosem mutat egységes képet. De nem is ez a cél, hanem az, hogy minden alkotó megtalálja a személyiségét, a tudásának legmegfelelőbb kifejezési módot. Ezt tükrözi a mostani, 21 alkotó munkáját dicsérő kiállítás is, amit örömmel ajánlok szíves figyelmükbe – biztosított Kovács Ferenc.

Vizin B.

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz