+
Bezárás Menü
0°C
2024. március 02.
Lujza
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

Nemzetközi találkozások a Tarka Marhafesztiválon

Mind a hat testvérvárosból érkeztek delegációk Bonyhádra, az augusztus 12-14. között megrendezésre kerülő Tarka Marhafesztiválra.

Mind a hat testvérvárosból érkeztek delegációk Bonyhádra, az augusztus 12-14. között megrendezésre kerülő Tarka Marhafesztiválra. A hochheimi delegációt Angelika Munck polgármester asszony, a jastrowie-i delegációt Piotr Wojtiuk polgármester, a wernaui delegációt Armin Elbl polgármester, a treuchtlingeni delegációt Werner Baum polgármester, a tardoskeddi delegációt Tóth Marián polgármester vezette, a pancsovai delegáció vezetője Jelenka Novakovic osztályvezető asszony volt.

 

 

Szombatra minden településről megérkeztek a meghívottak, s így összesen 80 fő vett részt a közös programokon. Szombaton délelőtt Pécsre kirándultak a csoportok, délután tartották a testvérvárosokból érkezett rajzok kiállításának megnyitóját a művelődési házban, illetve 16 órától a Villa Wéber konferenciatermében zajlott a Testvérvárosok tanácskozása, melynek keretében powerpointos prezentációval mutatkoztak be egymásnak Bonyhád testvértelepülései. Ezt követően az Önkormányzat sátrában volt közös vacsora, ahol stílusosan marhapörkölt volt a menü.

 

 

Az éjfélig tartó mulatás után másnap délelőtt a Völgység Derby lovas versenyen, német nyelvű istentiszteleten és szentmisén, délután a két évente megrendezésre kerülő, nagy érdeklődésre számot tartó Tolna Megyei Németek Napján, a Sommerfesten vettek részt a külföldi vendégek. Itt fellépett a treuchtlingeni tánccsoport és a tardoskeddi Rozmaring énekcsoport is, valamint minden testvértelepülés kapott egy kis faházat, ahol a várost, községet bemutató prospektusokat mutatott be  az érdeklődőknek, bort (Hochheim), mézet (Jastrowie) kínált a vendégeknek.

 

 

 

 

Az este bállal zárult és a szép és tartalmas hétvége után hétfőn – reméljük sok szép élménnyel gazdagodva – haza indultak külföldi vendégeink.

 

 

 

Hogy ilyen sokan érkezhettek Bonyhádra testvérvárosainkból, többek között annak köszönhető, hogy Bonyhád nyertes pályázatot tudhat magáénak az „Európa a polgárokért program 2007-2013” keretében. A Kultúra Határok Nélkül Bonyhád 2011 programsorozat augusztus 1-jével indult, a Sommerfesttel zárult és nem jöhetett volna létre Köhlerné Koch Ilona (elnök - Német Kisebbségi Önkormányzat) áldozatos munkája nélkül.

 

     

 

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz