+
Bezárás Menü
0°C
2024. április 14.
Tibor
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

Pályaátadóval egybekötött tanévnyitó

Augusztus 30-án tartották a Széchenyi István és a Vörösmarty Mihály Általános Iskolákban a tanévnyitó ünnepséget. A tanévkezdésre a TIOP-1.2.3-11/1-2012 pályázat keretében mindkét intézmény könyvtárában közel 4,5 millió forint értékben fejlesztették az informatikai rendszert.

Augusztus 30-án tartották a Széchenyi István és a Vörösmarty Mihály Általános Iskolákban a tanévnyitó ünnepséget. A tanévkezdésre a TIOP-1.2.3-11/1-2012 pályázat keretében mindkét intézmény könyvtárában közel 4,5 millió forint értékben fejlesztették az informatikai rendszert.

A Széchenyi iskola udvara futópályával is gazdagodott. Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád alpolgármestere beszédében elmondta, nagyon örül annak, hogy a tavalyi évhez hasonlóan - amikor a felújított tanuszodát adták át - idén ismét avatóval ünnepséggel indul a tanév. A megvalósításban nagy szerepet vállalt az Önkormányzat és annak Műszaki osztálya, Ónodi Szabolcs képviselő, a Bonycom Kft., a pedagógusok és a szülők. A sportudvar ez évben labdafogó hálóval, új járdával és az eszközök tárolására alkalmas faházzal bővül még.

Az átadót követően sportbemutatók és különböző programok zajlottak a rendhagyó tanévnyitó ünnepség keretein belül.

 

 

 

 

 

Filóné Ferencz Ibolya alpolgármester köszöntő beszéde:

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Gyerekek!

 

Nagyon sok szeretettel köszöntök mindenkit a tanévnyitó ünnepség alkalmából.

A mögöttünk lévő nyár nagyon sok lehetőséget rejtett magában. Lehetőséget, tanárnak, diáknak, és a családoknak egyaránt, a pihenésre, a közös együttlétekre, új élmények szerzésére. Az önkormányzatnak, a nyári szünet teremt lehetőséget arra, hogy a szükséges nagyobb karbantartási és felújítási munkákat elvégeztesse. Így volt ez az elmúlt években és most is. Arra törekszünk, hogy folyamatosan fejlesszük oktatási-nevelési intézményeinket, biztosítsuk a megfelelő tárgyi feltételeket. A 2011/12. évi tanévkezdésre több mint 100 millió forintot fordítottunk intézményeink felújítására. Az elmúlt tanév megnyitóján polgármester úr arról számolt be Önöknek, hogy mindannyiunk örömére 23 év után a Városi Tanuszodánk 42,5 millió forint összköltséggel teljes egészében megújult. E kiemelt felújítás mellett további számos nyílászárócsere, öltöző és vizesblokk felújítás történt a tavalyi tanévkezdésre. Sikeres volt a Magyar Labdarúgó Szövetséghez benyújtott pályázatunk, melynek eredményeként elkészült a 30%-os önkormányzati önrész megfizetése mellett a 28 millió Ft. értékű műfüves pálya.

 

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

 

Örülök annak, hogy az idei tanévkezdéskor arról számolhatok be Önöknek, hogy a megkezdett úton önkormányzatunk újabb lépésekkel tovább tudott haladni. Az eddig elvégzett intézményi felújítások közé tartozik a Malom óvoda utcai homlokzatának felújítása, a Ficánka óvoda udvarán felállított új játszótér, a Vörösmarty iskolában a régi épületszárny folyosó burkolatának felújítása, a Solymár Imre Városi könyvtár oldalteraszának felújítása, a GESZ utcafronti ablakainak cseréje és nem utolsó sorban a Liget óvoda energetikai korszerűsítése, mindösszesen közel 43 millió forint értékben. A Liget óvoda felújításához a Belügyminisztérium pályázatán 27 millió forint támogatást nyertünk el, melyhez az önkormányzat közel 7 millió forint önrészt biztosított. A teljesen megújult óvoda ünnepélyes átadására szeptember 2-án, hétfőn kerül sor, melyre ezúton is sok szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt.

Szeptemberben 3 intézmény felújításával folytatódik a munka. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől 100%-os támogatással nyert 51 millió forint felhasználásával a bentlakásos idősek otthona bővül és újul meg. A belügyminisztériumtól kapott 7,5 milliós többletforrásból elkészül a Völgységi Múzeum nyugati homlokzatának teljes felújítása,18 utcafronti ablak cseréjével. És nem utolsó sorban sok-sok szervezés, tervező munka után az ősz folyamán megkezdődik a volt járásbíróság épületének a felújítása, hogy a kimagasló oktató munkát végző városi zeneiskola méltó helyre kerüljön.

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

 

Szívből örülök annak, hogy az idei tanév ismét avató ünnepséggel indul. Az iskola sportudvara a futópálya megépítésével bővült. 2012 őszén Ónodi Szabolcs képviselőtársam személyes közreműködésével gumiszőnyegek kerültek az iskola udvarára a karbantartók és testnevelő kollégák segítségével. A hivatal műszaki osztályának tervezése alapján elkészült a sportudvar rendezési és kialakítási terve. Ez a terv tartalmaz még labdafogó hálót, új járdát és a sportszerek tárolására faház felállítását is, melyek a tanév során szintén elkészülnek. Az építkezés anyagköltsége közel 2 millió Ft. volt, melyhez 300 ezer forint mértékben a Szülői szervezet járult hozzá. Ezúton szeretném megköszönni azt a példaértékű összefogást, mellyel szülők és pedagógusok segítették a kivitelező Bonycom Kft. munkáját.

 

Magyarország kormánya kiemelten fontosnak tartja a mindennapos testnevelés bevezetését és a testnevelés órák szakmai tartalmának megújítását. Büszke vagyok arra, hogy olyan város vezetője lehetek ahol évekkel az országos program bevezetése előtt megvalósult a mindennapos testnevelés, hiszen idén már az 5. tanévet indítjuk így. Bonyhád Város Önkormányzatának képviselő-testülete döntéseiben ezután is kiemelt hangsúlyt fordít gyermekeink oktatását nevelését, egészséges fejlődését segítő feladatokra, hiszen:

 

„A legnagyobb haszonnal megtérülő befektetés, ha a gyermekeink jövőjére áldozunk, egészséges Magyarország ugyanis nem létezhet egészséges fiatalság nélkül.”

 

Az következő tanévre minden tanárnak és diáknak jó munkát és sok sikert kívánok!

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

 

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz