+
Bezárás Menü
0°C
2024. március 04.
Kázmér, Zorán
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

Tájékoztató

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy megkezdődött Bonyhád Város Integrált Városfejlesztési Stratégiájának felülvizsgálata!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy megkezdődött Bonyhád Város Integrált Városfejlesztési Stratégiájának felülvizsgálata!

 

Bonyhád Város Önkormányzata 2008-ban készítette el Integrált Városfejlesztési Stratégiáját (IVS), amely a 2007-2013-as Európai Uniós programozási időszak fejlesztési elképzeléseit ölelte fel. Az azóta eltelt közel 5 év azonban mind a gazdasági, mind a társadalmi környezetben jelentős változásokat hozott nem csak a város, hanem az ország és az Unió életében is.

 

Mindezek hatására Bonyhád Város Önkormányzata a Belügyminisztérium támogatásával úgy határozott, hogy 2015 I. félévében felülvizsgálja a korábban elkészült stratégiát. A tervezés során a lakossággal, a civil és gazdasági szereplőkkel együttműködve, szakértők bevonásával, széles körű párbeszéd során kerül meghatározásra és kidolgozásra a város 2014-2020-ra szóló Integrált Településfejlesztési Stratégiája.

 

A tervezés során

- sorra kell venni a megoldatlan problémákat és az azokra adható válaszokat,

-  meg kell keresni azokat a kitörési pontokat, amelyek lehetőségeket jelentenek a városban élők, dolgozók és vállalkozók életének, működési feltételeinek javítására;

- mindehhez pedig azonosítani kell azokat a veszélyeket, amelyek a lehetőségek kiaknázásának útjában állnak.

 

Ahhoz, hogy olyan jövőkép és stratégia készüljön el, amely az itt élők, itt dolgozók számára tényleges előnyöket biztosít, Bonyhád Város Önkormányzata mind a tervezés, mind a későbbi megvalósítás során számít a helyi közösségek aktív együttműködésére. Az előretekintéshez, a hosszú és középtávú tervezéshez tehát kérjük az Önök támogatását, és kérjük, hogy véleményüket és észrevételeiket osszák meg velünk. Javaslataikat értéknek tekintjük, és figyelembe vesszük a város jövőjének megformálásakor.

 

A településfejlesztési dokumentumokról bővebben a mellékletben olvashat.

 

Az ITS elkészítését támogató projekt azonosítója: DDOP-6.2.1/K-13-2014-0002

 

„Dél-Dunántúli Operatív Program - Fenntartható településfejlesztés a kis- és középvárosokban – Integrált Településfejlesztési Stratégiák kidolgozása”

 

Az eredményes közös munka reményében előre is köszönöm együttműködésüket.

 

Filóné Ferencz Ibolya

    polgármester

 

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz