+
Bezárás Menü
0°C
2024. február 21.
Eleonóra, Norina
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Városunk ad otthont az országos programnak

Városunk ad otthont az országos programnak

Országos Ifjúsági Honismereti Akadémia nyitotta meg kapuit augusztus 14-én, hétfőn délután Bonyhádon. A sorban immár ez a XXVII. ilyen jellegű rendezvény. Az öt napon át tartó, augusztus 18-án, pénteken záruló találkozónak Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a fővédnöke, Filóné Ferencz Ibolya, a völgységi város polgármestere a védnöke, aki a hétfői megnyitón köszöntötte a jelenlévőket.

– Mintegy hatvan-hatvanöt, a honismeret területén kiemelkedően tevékenykedő diákot hívtunk meg az akadémiára – mondta el a szervezők, azaz a Honismereti Szövetség és a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület nevében dr. Gesztesi Enikő, a TMEAHE elnöke.

– A tizenhárom-tizennyolc éves fiatalok között egyaránt vannak határon inneniek és határon túliak. A kísérő tanárokkal együtt közel száz vendég érkezésével számolunk. A Regélő szülőföld – Népmondák szülő- és lakóhelyemen témakör jegyében zajló rendezvényen a diákok saját környezetükből, saját kútfőből merítve tartanak előadásokat, úgynevezett korreferátumokat.

A megnyitónak, illetve az előadásoknak a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium ad otthont. Ez a létesítmény szolgál bázisként, innen kiindulva ismerkednek a résztvevők vármegyénkkel, a nevezetes helyszínekkel, majd térnek ugyanide vissza. A rengeteg támogatónak köszönhetően igen gazdag úgy a hivatalos program, mint a szabadidős kínálat. Utóbbi egyebek mellett kirándulásokkal, táncházzal, népdal tanítással, a város termálfürdőjének felkeresésével színesített.

Emellett korszerű tanulástechnikai módszerekkel tartandó, tanulói portfolió készítéssel egybekötött műhelyfoglalkozások, az ismeretek visszaadását szolgáló, rendszeres totó is szolgálja az érdeklődés folyamatos fenntartását. De minden esetben megmarad a játékos forma: így tehát a fiatalok nemcsak tudást adnak át, hanem maguk is játszva tanulnak a honismereti akadémián.

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz