+
Bezárás Menü
0°C
2024. április 14.
Tibor
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről
Veletek vagyunk! – Bonyhád is büszke Kenderesi Tamásra

Veletek vagyunk! – Bonyhád is büszke Kenderesi Tamásra

A világ nem ment el szó nélkül amellett, hogy a 19 éves magyar (bonyhádi születésű) Kenderesi Tamás kétszer is legyőzte a szupersztár Michael Phelpset, és a legjobb idővel jutott a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjébe a riói olimpián. Sokan úgy vélik, az amerikai nem adott bele mindent, ez viszont mit sem von le Kenderesi érdemeiből, aki bebizonyította, ez bizony nem csak szerencse volt!

A brit közszolgálati televízió, a BBC látszólag hamar a szívébe zárta Kenderesi Tamást. Két perc alatt kétszer is elájult a magyar úszótól, aki – ahogy a BBC írja – legyőzte Phelpset és Le Clos-t, majd bemutatta az olimpia legvisszafogottabb ünneplését.
Tamas Kenderesi with the most understated celebration of #Rio2016 so far after beating Le Clos & Phelps... pic.twitter.com/qh127W5CXl
— BBC Sport (@BBCSport) 2016. augusztus 9.
A BBC élő hírfolyamában úgy vezeti fel, Kenderesi nem mindennapi tettével mindenkit sokkolt.
„Phelps a döntőben, de ismét Kenderesi nyert” – írja a spanyol Univision televíziós csatorna internetes oldala, hozzátéve, a magyar úszó bizonyította, nem csupán véletlen volt, amikor az előfutamban legyőzte Phelpset, és az amerikainak nagyon meg kell izzadnia a döntőben, hogy az ő nyakába kerüljön az aranyérem.
A Reuters leginkább Phelpsszel foglalkozik: a riói olimpia lehetne a sztárúszó utolsó nagy dobása, de egyelőre nem tűnik úgy, hogy Phelps a másodvirágzását élné.
„El húngaro Kenderesi vuelve a sorprender a Phelps!” – az alábbi sor már a Marcától származik. A spanyolok is óriási meglepetésként aposztrofálják Kenderesi teljesítményét.
A francia L’Équipe óvatosabban fogalmaz: Kenderesié a 200 méter pillangó legjobb ideje, Phelps biztosította a döntőt – írja sokat sejtetően a portál arra utalva, hogy az amerikai vélhetően nem adott bele mindent, csak az volt a célja, hogy bejusson a fináléba. Persze hozzáteszi, Kenderesi első olimpiáján a csúcsra tör, mindent megtesz, hogy a dobogó tetején zárja a számot.
Az amerikai ABC hírcsatorna is azon a véleményen van, Phelps szándékosan vett vissza az utolsó 50 méteren, már tartalékolt a döntőre.
Phelps egyelőre magabiztosnak tűnik, a klasszis úszó elmondta, nagyon várja a szerdai döntőt, ami szerinte biztosan szórakoztató lesz.

A férfi 200 méteres pillangó döntője magyar idő szerint szerda hajnalban, 3.28-kor lesz.
RIO 2016
ÚSZÁS
FÉRFI 200 M PILLANGÓ
A DÖNTŐ MEZŐNYE
1. Kenderesi Tamás 1:53.96
2. Michael Phelps (Egyesült Államok) 1:54.12
3. Cseh László 1:55.18
4. Chad Le Clos (Dél-Afrika) 1:55.19
5. Szeto Daija (Japán) 1:55.28
6. Szakai Maszato (Japán) 1:55.32
7. Viktor Bromer (Dánia) 1:55.59
8. Louis Croenen (Belgium) 1:56.03

KENDERESI TAMÁS
Született: 1996. december 13., Bonyhád
Sportága: úszás
Száma az olimpián: férfi 200 méter pillangó
Egyesülete: Pécsi Sport Nonprofit Zrt.
Edzője: Tari Imre
Olimpiai részvétel: újonc
Legjobb eredményei: 1x Európa-bajnoki 3. – 200 méter pillangó (2016), 1x ifjúsági olimpiai bajnok – 200 méter pillangó (2014)

Forrás: nemzetisport.hu

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz