Harminc éve dolgozik a szociális területen

Harminc éve dolgozik a szociális területen

Balassáné Ritter Zsuzsannát köszöntötték a kollégái és Filóné Ferencz Ibolya polgármester annak alkalmából, hogy 30 éve dolgozik a szociális területen. A Bonyhádi Gondozási Központ munkatársának örömteli meglepetést jelentett az ünnepség, amely során megerősítették abban: példaértékű, nélkülözhetetlen a munkája és a személyisége az intézmény mindennapjaiban. Sebestyén Orsolya intézményvezető köszöntőjében hangsúlyozta, „nemcsak Zsuzsi szakmai munkáját lehet kiemelni, hanem a közösségi tevékenységét is, szívesen részt vesz az időseknek szervezett programok megvalósításában, lebonyolításában, mentális tevékenységek gyakorlásában. Elengedhetetlen tagja a Bonyhádi Gondozási Központ csapatának, hiszen egy célért dolgozunk, együtt, egymásra támaszkodva” – fogalmazta meg a vezető.

Méltatás:

Balassáné Ritter Zsuzsanna

  1. 11.08-án született Bonyhádon. Aparhanton él két felnőtt fiával (Tamással és Barnabással), az édesanyja és testvére családja közelében. Óvodás és kisiskolás éveit Aparhanton töltötte. Tanulmányait a Szekszárdi Egészségügyi Szakközépiskolába folytatta, ahol szakirányú érettségit szerzett, ezt követően a munkaerő-piacra lépett, ápolónőként kezdte pályafutását Szekszárdon, körzeti nővérként dolgozott Aparhanton, majd fogorvosi asszisztensként dolgozott, innen került jelenlegi munkahelyére is a Bonyhádi Gondozási Központba 2000. szeptember 04-én. Itt ünnepelhette meg a 25 éves közalkalmazotti jogviszonyát is.

A Bonyhádi Gondozási Központban szociális gondozói állást töltött be, majd néhány hónap eltelte után lett a Nappali ellátás szakmai vezetője. Jelenleg több éve a házi segítségnyújtás vezető gondozói szakfeladat felelőse.
Nagyon fontosnak tartja a folyamatos szakmai fejlődést, ezáltal több tanfolyamon, képzésen részt vett, megszerezte a Demencia gondozó szakképesítést is, és jelenleg is képezi magát, Szociális- és mentálhigiénés szakgondozói szakon. Elengedhetetlennek tartja a folyamatos fejlődést a felmerülő problémák megoldása tekintetében, kihívásnak tartja azok megoldását, hogy szakmai képességeinek, tulajdonságainak figyelembe vételével az időseket maximálisan tudja segíteni, mindennapjaikat szebbé tenni a koordinálása alatt álló gondozónők együttműködésével.
Ha újra pályaválasztás előtt állna ugyanezt az utat, területet választaná, mivel a legszebb momentum mások önzetlen segítése, egy-egy mosolyt mikor kap visszacsatolásként a szakma teljes körű elismerését eredményezi az elhivatott kolleganőben.
Kolleganő munkásságára mind a szakmát gyakorló szakemberek, mind a közvetlen vele dolgozó kollegák, mind a kliensek felnéznek, mivel rutinos, tapasztalt, toleráns, humánus személyiségjegyei alapján könnyen elfogadtatja és megszeretteti magát mindenkivel.

Zsuzsi nemcsak szakmai munkáját lehet kiemelni, hanem a közösségi tevékenységét is, szívesen részt vesz az időseknek szervezett programok megvalósításában, lebonyolításában, mentális tevékenységek gyakorlásában.
Elengedhetetlen tagja a Bonyhádi Gondozási Központ csapatának, hiszen egy célért dolgozunk, együtt, egymásra támaszkodva.

Megosztás