Ribilzli mentőakció 2.0

Ribilzli mentőakció 2.0

Tavaly és idén is sokan rendeltetek vegyszermentes ribizlit Menyhárt Máté családjától a Börzsöny északi oldaláról. Ezúttal nyílik a lehetőség hogy közvetlenül a termelőtől jussunk piros ribizlihez július 12-én pénteken vagy 13-án szombaton.

A rendeléseket ezen a linken keresztül tudjátok leadni:

https://forms.gle/KXf6A6zmjppmqBE89

A megrendeléseket július 12-én pénteken vehetitek át Bonyhádon a Piac téren 18:30-19:30 között.

Hogy miért ribizli mentőakció?

Mert, ha a gazda közvetlenül a vásárlókhoz tudja eljuttatni a gyümölcsöt, nincs kitéve az extrém alacsony felvásárlási áraknak, spekulációknak és van esélye a hosszabb távú fennmaradásra, fejlesztésekre, emellett a vásárlók nagyon kedvező áron vásárolhatnak gyümölcsöt így ez egy win-win helyzet. Sajnos a bogyós gyümölcstermesztés megszűnőben van Magyarországon, a talpon maradt gazdáknak nagyon fontos a rövid láncban való értékesítés. A felvásárlási árak a padlón vannak, tíz éven belül Magyarországon a fő termővidékekről is eltűnhetnek a bogyósok. Érdemes befőzni, lekvárt, szörpöt készíteni, turmixolni, télire lefagyasztani a gyümölcsből. A piros ribizli árak a következőképpen alakulnak: 980 Ft/kg (egy rekesz 10 kg). Akik kevesebbet rendelnének, azoknak érdemes összefogni, és egy egész rekesszel rendelni közösen.

Az akciót a Közelítő Egyesület (Pécsi Kosárközösség) és a Völgységi Kosár szervezi. Részletesebb infókért kattintsatok a megrendelőlapra.

Nagyon megköszönjük, ha továbbítjátok a megrendelési lehetőséget családtagjaitoknak, ismerőseiteknek, kollégáitoknak!

A találkozás reményében üdvözlettel: 

A Völgységi Kosár csapata

Megosztás