Perczeles úszók sikere Harkányban

Perczeles úszók sikere Harkányban

Szeptember 7-én rendezték meg a nagy hagyományokkal rendelkező 39. Harkány Sprint Nemzetközi Úszóversenyt. A versenyen 24 csapat -köztük 11 csapat a környező országokból- összesen 340 sportoló mérhette össze tudását az 50 méteres számokban. A hazai csapatok közül többek közt Mezőkövesdről, Orosházáról is érkeztek versenyzők és természetesen a Dél-dunántúli régióból is, a legnépesebb csapattal a Pécs Sportiskola és a harkányiak rendelkeztek.
A Perczel DSE 17 fővel vett részt a viadalon, kiváló eredményt elérve 13 érmet gyűjtöttek be (8 arany, 1 ezüst, 4 bronz).
Legeredményesebb Perczeles versenyző 3 aranyával Magyar Péter József volt, aki 50 gyors, 50 pillangó, 50 hát versenyszámokban a közel 30 fő indulóból egyszer sem talált legyőzőre.
Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Fábián Vivien, aki mind a 4 számban dobogóra állhatott: 50 mellen és 50 pillangón 1., míg 50 háton és gyorson 3. helyezett lett.
Ikertestvére, Vanda két aranyéremmel lett gazdagabb, 50 háton és gyorson senki sem tudta legyőzni, így a dobogó legtetejére küzdötte fel magát.
Hajas Nóra egy arany- és egy ezüstérmet szerzett a legidősebbek korosztályában, 50 pillangón diadalmaskodott, míg hátúszásban gratulálhatott legyőzőjének.
Ugyanebben a kategóriában Éri Boglárka 50m mellúszásban az előkelő 3. helyet szerezte meg.
A legkisebbek között kiválóan teljesített -még úgy is, hogy egy évvel idősebbekkel úszott- Illés Ábel, aki hátúszásban 3. helyezést ért el és a többi számokban elért 4. és 5. helyezésével felhívta magára a figyelmet.
A sok 4.5.6. helyezésekkel szépen teljesítettek sokszor fiatalabbként úszva korcsoportjukban és egyéni csúcsokat javítva, ezért dicséret illeti őket: Háry Míra, Háry Nóra, Kiss Gréta, Fábián Levente, Fábián Kornélia, Mészáros Luca, Erős Villő, Pap Kerubina, Pap Szerafina, Kemény Bella, Puha Fanni.
Elismerésre méltó Német Kolos nagyszerű menetelése az úszósportban, aki mintául szolgál minden bonyhádi versenyzőnek, azzal hogy a kisvárosi Perczel DSE-ből indulva, hogy jutott el a nagyvárosi PSN Zrt. színeiben korosztálya legjobbjai közé. Az országos bajnokságon kimagaslóan jó eredményeket ért el azzal, hogy több számban is bejutott a nyolcas döntőbe. Ezen a versenyen is diadalmaskodott Kolos, kategóriájában egyedül csapattársa, az olimpikon Jászó Ádám tudta csak megelőzni. Ádám jelenlétével emelte a verseny színvonalát, a megszerzett 4 aranyérme közül az 50 pillangón és mellen elért eredményével átvehette a legjobb férfi úszónak járó különdíjat is.
A Perczel DSE versenyzői, szüleik és edzője megköszöni a BONYCOM uszoda és strandfürdő vezetőinek és úszómestereinek a rugalmas hozzáállást, hogy lehetővé tették a versenyre való nyári felkészülést.

Megosztás