Anonym Triatlon és Szabadidő Sportegyesület

Képviselő: Bauer Attila
Cím: 7150 Bonyhád, Perczel Mór u. 63/1
Telefonszám: +36 20 934 76 89
E-mail cím: gergelicsi@gmail.com

Az ANONYM Triatlon és Szabadidő Sportegyesület 1992 óta nyújt lehetőséget, a triatlont, duatlont és különböző szabadidő sportot kipróbálni, illetve aktívan űzni vágyók számára. Fő tevékenységünk az évek alatt nem változott: a sportolás, ezen belül is a triatlon sport, valamint a hozzá kapcsolódó sportágak népszerűsítése.

Igazolt versenyzőink száma 20 körüli, a kedvtelésből sportolók száma pedig mintegy 50 fő.

A versenyzők az őszi-tavaszi időszakban duatlon (futás – kerékpározás-futás), a nyáriban pedig triatlon (úszás – kerékpározás-futás), aquatlon (futás – úszás), illetve quadrathlon (úszás – kerékpározás – kajakozás – futás) erőpróbákon mérik össze tudásukat. A versenyek sprint-, rövid (olimpiai)-, közép- és hosszú távon (ironman) folynak.

Különösen fontosnak tartjuk a különböző szabadidő sporteseményeken való részvételt, amely jelentősen hozzájárul az egészséges életmód kialakításához. Ennek érdekében az Egyesület megszervezi az utcai futóversenyeken, az amatőr utcai és hegyi kerékpár versenyeken, és egyéb tömegsport rendezvényeken történő rajthoz állást. Ezeken a rendezvényeken szívesen indulnak Egyesületünk azon tagjai is, akik nem igazolt versenyzők.

Évente több különböző sporteseményt rendezünk. Célkitűzésünk, hogy a hagyományainknak megfelelő versenyeinket a megszokott színvonalon rendezhessük meg, egyesületünk tagjai részt vehessenek a különböző tömegsport rendezvényeken, illetve hogy igazolt versenyzőink eredményesen szerepeljenek a Magyar Triatlon Szövetség versenynaptárjában szereplő versenyeken, illetve anyagi lehetőségeink függvényében nemzetközi versenyeken is.

Fontosnak tartjuk, hogy rendezvényeinken lehetőségeinkhez mérten egyre többen vegyenek részt, különösen a fiatalabb korosztályból. Ehhez természetesen a családokat is be kell vonni programjainkba.

Évek óta eredményes utánpótlás nevelő programot folytatunk, melynek elsődleges célja, hogy a gyerekek első időszakban a rendszeres mozgást szeressék meg, ezzel fizikai erőnlétük erősödjön, majd a különböző technikákat sajátítsák el. Végül nem utolsó szempont, hogy a legjobbakból bajnokok válhassanak.

Ennek szellemében az évek során a korosztályos OB – n versenyzőink többször nyertek bajnoki címet. Váltó OB – n, illetve Klubcsapat OB – n a csapat többször nyert Országos Bajnokságot. Nemzetközi versenyeken is szép sikereket értek el utánpótlás versenyzőink. Ezek közül kiemelkedett Gergelics Dóra junior Aquatlon Világbajnokságon elért 3. helyezése, és a junior Duatlon Világbajnokságon csapatban elért 2. helyezés. A csapat tagja volt Gergelics Natália.

Az utánpótlás versenyzők közül többen is tagjai voltak a Héraklész válogatottnak, és hárman – Gergelics Dóra, Patócs Viktória, Hangya Adrienn – kaptak Völgység talentuma díjat.

Büszkék vagyunk arra, hogy azok a fiatalok, akik egykor az Egyesületben kezdtek sportolni, most már a gyerekeiket hozzák és ők érnek el szép sikereket.

Többen vannak, akik fiatalon az Egyesületben kezdtek a triatlonnal ismerkedni. Ennek szellemében az utánpótlás versenyzőkön túl felnőtt, szenior illetve veterán versenyzők is sportolnak az Egyesületben, ugyancsak szép sikereket elérve. Számtalan országos bajnoki címmel büszkélkedhetnek. Közülük többen is 

részt vettek már duatlon, illetve triatlon Világ és Európa Bajnokságokon a szenior válogatott tagjaként. Kiemelkedő siker a Quadrathlon Világbajnokságon 40-45 év közötti nők versenyében dr.Antalicz-Gergelics Natália által szerzett bronzérem.

Rendezvényeink önkéntesek segítsége nélkül nem valósíthatók meg. Önkénteseink csapatát a sportoló gyerekek családtagjai, a korábban nálunk sportoló gyermekek – akik időközben felnőttek – illetve más egyesületek tagjai alkotják. Egyesületünknél jelenleg 2 fő végez önkéntesként edzői munkát.