Soha többé Soá! Alapítvány

Képviselő: Matos Kálmán, a Kuratórium elnöke
Cím: 7150 Bonyhád, Dózsa Gy. u. 4.-6.
Telefonszám: 06 30 993-9618
E-mail cím: info@sohatobbesoa.com
Honlap: www.sohatobbesoa.com
www.neveragainshoa.com

Elsődleges indítékunk az Alapítvány létrehozására, a 2. világháború vészkorszaka során méltatlanul megalázott és meggyilkolt zsidó honfitársaink sorsa miatti szánalom és kegyelet, valamint a Holokauszt történelmi tényére való emlékeztetés. Célunk továbbá a mai „modernkori” emberirtás, az abortusz gyakorlata elleni felszólalás, figyelemfelkeltés, valamint oktatási projekteken keresztül ennek megelőzése, megakadályozása.

  • 2008-ban Alapítványunk kiadta Blau László „Bonyhád, egy elpusztított zsidó közösség” című könyvét.
  • 2010-ben a Holokauszt Emlékközpont támogatásával létrehoztuk az „Auschwitz album” című oktatási projektet és vándorkiállítást, mely Bonyhád, a Völgység majd Magyarország határain túl is több tucat helyen került bemutatásra.
  • 2014 augusztusában a bonyhádi zsidóság elhurcolásának 70. évfordulóján Ilan Mor Izrael Állam nagykövete, Potápi Árpád János Bonyhád Város polgármestere és Pasitka Hermann tervező jelenlétében felavattuk a holokauszt 1222 bonyhádi áldozatára megemlékező emlékművet a Mártírok terén, ezzel párhuzamosan megnyitottuk a neológ zsinagógában az „Elfeledett arcok” című kiállítást.
  • Az „Elfeledett arcok” című kiállítás azóta is megtekinthető.