TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1010 Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok Bonyhád Város Önkormányzat dolgozói részére

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
7. 786. 250 Ft

Kivitelezés ideje: 2013. szeptember 1. – 2014. július 30.
Kedvezményezett: Bonyhád Város Önkormányzata

Bonyhád Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a TÁMOP-6.1.2-11/1 Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok – lokális színterekpályázati konstrukcióban. Ennek lényege, hogy az Önkormányzat dolgozói részére olyan programokat nyújtsunk, mely a testmozgás, az egészséges táplálkozás témakörében új ismereteket, tapasztalatokat ad a résztvevőknek. Ezek a következők:

Egészségi állapot felmérésEgészségügyi szakember által végzett, az egyén egészségi állapotának felmérését célzó, nem invazív beavatkozásokból álló vizsgálatok, úgymint:
– testtömeg, – testmagasság, – vérnyomásmérés, – testzsír mérés, – BMI számítás, – CO szint mérés, – anyajegy vizsgálat stb., A vizsgálat eredményeiről az egyén részére az eredményeket tartalmazó értékelő lap kerül kiállításra, valamint az egyén szakszerű tanácsadásban részesül.
Laikus önsegítésKölcsönös segítségnyújtáson alapuló informális önszerveződés, melyben elsősorban a találkozások időkerete az előre eldöntött, a tartalom a kölcsönös szociális figyelem, támogatás, élménymegosztás megvalósulását szolgálja.
Bicikli túraAz a sportprogram, ahol a résztvevők meghatározott útvonalon (meghatározott időn belül) kerékpárral haladnak végig kísérővel/vezetővel. Minimum 10 fő/túra. Minimum 3 óra/alkalom. meghatározott tematikákat foglalnak magukba.
TúraAz a természetjáró sportrendezvény, ahol a résztvevőknek túravezető segítségével meghatározott útvonalon, (meghatározott időn) belül gyalog kell végighaladniuk.
EgészségnapEgy vagy több tématerülethez kapcsolódó élményszerű, tapasztalati úton való ismeretszerzésre is lehetőséget biztosító egész napos rendezvény.
FórumA színtér összes szereplőjét magába foglaló fórum határozza meg az egészség szempontjából legfőbb problémákat, részt vesz a tervezés, a megvalósítás és az értékelés fázisaiban. Hatékony működése/működtetése önmagában is egy tanulási folyamat, alapos előkészítést, tetemes háttér munkát igényel.
CsoportfoglalkozásA csoportos foglalkozás hosszabb időtartamú, tematikusan felépített, csoportos munkára épülő alkalom-sorozat.
SportfoglalkozásOlyan sportprogram/foglalkozás, ahol a résztvevők egyéni vagy csoportos formában sajátítanak el/űznek valamilyen sportot a rendszeres testmozgás népszerűsítése érdekében.