TOP_PLUSZ-6.2.1-23-BN1-2023-00001 „Helyi termelők, helyi termékek piacra jutásának támogatása, a bonyhádi helyi piac korszerűsítése”

„Helyi termelők, helyi termékek piacra jutásának támogatása, a bonyhádi helyi piac korszerűsítése”
Pályázat azonosítószáma: TOP_PLUSZ-6.2.1-23-BN1-2023-00001
Kedvezményezett neve: Bonyhád Város Önkormányzata
Szerződött támogatási összeg: 410
millió Ft
Támogatás mértéke: 100%

A Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt konkrét célja a bonyhádi helyi piac kialakítása, ezáltal a helyi termékek előállításának, értékesítésének elősegítése. A projekt átfogó célja a helyi gazdaság és a turizmus további fejlesztése, munkahelyek teremtése a helyi termékek és helyi termelés középpontba állításával és fejlesztésével, valamint az ide látogatók, átutazók igényeinek kiszolgálásával a helyi gazdaság fejlesztése.

A helyi termelői piac kialakításán keresztül el kívánjuk érni az agrár-vidékfejlesztési tevékenységekhez kapcsolódó önkormányzati infrastruktúra és szolgáltatások és a helyi piacszervezés hátterének javulását, valamint a helyi termék-előállításának és a mezőgazdasági termékek térségi piacra jutásának fejlődését. A fejlesztésen keresztül növekszik az üzleti infrastruktúrát igénybe vevő helyi kkv-k száma, a gazdasági aktivitás, illetve a vállalkozások jobb minőségű és szélesebb körű szolgáltatásokat vehetnek majd igénybe, így nő a versenyképességük, ezáltal pedig bővül a foglalkoztatás is. A fejlesztés valós piaci alapokon nyugszik, a jelenleg is működő bonyhádi piac infrastruktúrájának megújítását célozza.

A fejlesztés az alábbi műszaki tartalommal valósul meg:

A térköves parkoló, a Dózsa György utca irányába járda, a Forberger utcai boltsor előtt a parkolók rendezése, a jelenlegi WC helyére új fogadó épület kerül, amelyben új mosdók lesznek és egy iroda helyiség. Ezen felül lesz fedett eladótér, kerítés, és a meglévő árusító pultok alatti tér, illetve az egész piac területe új burkolatot kap. A meglévő zöldterület, fák megmaradnak, sőt, a számuk növelése is a felújítás célja.


Kapcsolódó Fájlok:

MegnevezésMéretHozzáadvaLetöltés
TOP_PLUSZ-6.2.1-23-BN1-2023-00001_Sajtokozlemeny_1_127.27 KB01-07-2024 LetöltésElőnézet