Hochheim am Main

A Frankfurt am Main közelében fekvő Hochheim am Mainnal 2012 szeptemberében ünneplte a város a testvérvárosi szerződés megkötésének 15. évfordulóját.

Hochheim am Main egy szeretnivaló város különleges atmoszférával.

A város idilli környezetben fekszik a Majna partján, szőlőültetvények között, közel Frankfurthoz, Wiesbadenhez és Mainzhoz.

Hochheim óvárosa gyönyörűen helyreállított „Fachwerk” házakkal és otthonos családi vendéglőkkel csalogatja a látogatókat egy kis pihenésre. Ugyanakkor modern sportlétesítmények, teniszpályák és egy fedett fürdő is található itt és a kulturális élet is jelentős. Számos koncertet és színházi előadást szerveznek például a „TIK”(Theater im Keller) vagy a Rheingau-Musik-Festival keretein belül.

Mivel a város Rheingau egyik legnagyobb szőlőültetvényesének számít, minden évben, július első hétvégéjén megrendezésre kerül a Borfesztivál, mely évente 100.000 vendéget csalogat a városba.

Minden év novemberében rendezik a régió legnagyobb őszi vásárát, mely több mint 500 éves hagyományokkal rendelkezik. Hochheim elsősorban a bor és a pezsgő városaként ismert, de más gazdasági ágazatok jelentős nemzetközi képviselőinek is otthont ad.

Rendkívül jó a település megközelíthetősége, hiszen az A 671,A 66 és az A 60-as autópályákról könnyen elérhető és a frankfurti reptér is csak 20 percnyi autóútra van várostól. Az S-Bahn 15 percenként indítja járatait Frankfurt felé.

A Hochheimban működő Hochheim-Bonyhád Baráti Kör és a Bonyhádon létrejött Bonyhád-Hochheim Baráti Kör tagjai nagy szerepet vállalnak a két város között működő aktív kapcsolat működtetésében.

Hoccheim város honlapja: www.tourismus.hochheim.de