Galuska

Hozzávalók:
40 dkg darált hús,10 dkg rizs, 1 kg savanyú káposztafej, 5 dkg zsír, bors, hagyma, füstölt szalonna, (paprika)

A darált húshoz hozzáadjuk a rizst. A füstölt szalonnát apró kockákra vágva zsírjára sütjük. Kivesszük a szalonnát. Ebben a zsírban az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzákeverjük a paprikát, sót, borsot, és a töltelékhez adjuk. Jól elkeverjük. 10-12 nagy káposztalevelet a vastag erektől megtisztítunk (ez a fájolás). Ha nagy a levél, kettéhasítjuk, egy levélbe egy evőkanál tölteléket teszünk, a levél alsó felét felhajtjuk, és két oldalát összecsavarjuk, végül a levél felső részét ujjunkkal benyomkodjuk. A megmaradt káposztát összeaprítva felét az aljára, felét a tetejére rakjuk. A csontot, disznólábat, vagy oldalast a lábos aljára tesszük. Végül felöntjük vízzel, lassú tűznél készre főzzük.